מציאת עבודה בכתיבת תוכן

מציאת עבודות בכתיבת תוכן

אני מאוד מתקשה במציאת לקוחות בכתיבת תוכן בשנה-שנתיים האחרונות. בין אם זו המלחמה ובין אם זה ה-AI, התדרדרתי לרמת ההכנסה של חרדי מצוי, רק בלי כל הפטורים והעקיצות של המערכת. לאחרונה חשבתי לעצמי – טוב, בכל זאת יש עדיין כתיבת תוכן בעולם – מישהו צריך לעשות את זה, נכון? אני מישהו; אני יכול להיות מישהו כזה, אני חושב. אם רק אשרוד את התקופה הזאת, רוב הסיכויים שהדברים ישתפרו בהמשך. 

בגדול, האשמתי את עצמי. אמרתי לעצמי שאני עושה משהו לא נכון, ואני פשוט לא יודע מה. רציתי עזרה מקצועית, מישהו שאולי יוכל לתת לי תובנות לגבי מצבי. משום כך, פניתי ליועצת לכותבי תוכן, שהיא למעשה כותבת תוכן ותיקה שמכירה את התחום מלפני ומלפנים, ומתיימרת לדעת כיצד לסייע לכותבים להשיג לקוחות.

מה אני אגיד לכם? יגעת ומצאת, אל תאמין. כמו כל מיני דברים שניסיתי בחיים, גם מזה התאכזבתי. נראה שזה איזה מוטיב חוזר בחיים שלי: אני לא מרוצה ממשהו אצלי, פונה לעזרה חיצונית שתפתור לי את הבעיה, ומתאכזב שקיוויתי לשווא. בפועל לא קיבלתי מהייעוץ שום דבר שאני לא יודע, בטח לא ביחס למחיר הגבוה ששילמתי. אתם יודעים מה ההבדל בינה שנותנת ייעוץ, לביני, הפראייר שרכש את הייעוץ? "הרשות הפנימית" שיש לה, לגבות כסף על הדבר הזה. Se tu. הכל זה ביטחון עצמי בחיים, Fake till you make it, אם אתה לא יודע מה המוצר, אתה המוצר, ועוד קלישאות חבוטות. 

אבל Enough about me. למה בכלל הבאתי אתכם לכאן? אם אתם מתפרנסים מתוכן איכשהו, אני הולך לעשות עבורכם את מה שעושים היועצים השונים בתחום – בחינם. אני פשוט אתן לכם את התשובות הכי טובות לשאלות שיש לכם בנושא של מציאת מקורות הכנסה. זה לא יציל אתכם, לא יהפוך אתכם לעשירים, אבל אם תקחו מפה אפילו דבר אחד שאתם לא עושים, ותיישמו אותו בהמשך – אני חושב שכבר הרווחתם. 

ואגב, מי שתוהה: לא, אני לא "גונב" עצות מהיועצים, אני לא מפר זכויות יוצרים, לא נותן שום ידע מוגן, סוד מסחרי וכדומה. רק עצות הנובעות מהיגיון בריא, מניסיון חיים, שיחות שלי עם אנשים בדיגיטל ורעיונות מהאינטרנט. בואו נעבור על כמה אפיקי חיפוש גיגים, ונראה מה הלו"ז.

כתיבת תוכן אילוסטרציה

חיפוש דרך הפייסבוק 

בואו נדלג על החלק שבו כולנו אומרים כמה פייסבוק זה חרא, ונתמקד במה שכן יש בו. יש לא מעט קבוצות פייסבוק שמטרתן פרסום הצעות עבודה שיכולות להתאים לכותבי תוכן ויוצרי תוכן ברשת. להלן רשימה חלקית של קבוצות:

כתיבת תוכן • בניית אתרים • שיווק דיגיטלי

הצעות עבודה בכתיבה/תוכן

מקצועני כתיבת תוכן – משרות | פרויקטים | דיונים

עבודות בין כותבי תוכן | כתיבת מאמרים | כתיבת תוכן שיווקי

תעקבו יום-יום אחר הקבוצות האלה, או קבוצות שיותר מתאימות לתחום העיסוק שלכם, ותראו אם התפרסם שם משהו שיכול להתאים לכם. לא מתפרסמות שם הרבה מודעות רלוונטיות, אבל עדיין שווה לעקוב.

איך ממקסמים פנייה בפייסבוק?

  1. פנייה קצרה, אבל להשתדל לא-גנרית. כדאי משהו מתאים לדרישות במודעה ולרוח הדברים שכתובים בה. 
  2. להראות התלהבות מסוימת לקראת המשימה; להבליט פרט מסוים שקשור בכם, שמראה שאתם מתאימים לביצוע המשימה או המשרה שפורסמה.
  3. להוסיף קישור לתיק עבודות, עדיף אתר אינטרנט או לפחות דף נחיתה. כדאי שהתמונת Preview שתופיע בתגובה תהיה תמונת פנים מזמינה שלכם.

תחפשו את מה שמיוחד בכם

פעם כתיבה הייתה מיומנות שהייתה לה ביקוש, ולא כל אחד יכול לעשות את זה. היום לכתיבה "סתמית" אין ביקוש כמעט בכלל, שהרי בעזרת AI כל אחד יכול לעשות את זה. לכן, כל מה שהיה בגדר כתיבת-SEO פשוט נעלם כמעט בבת-אחת. בנוסף לכך, גם ברבדים מורכבים יותר נדמה שהביקוש יורד באופן נרחב בשנתיים האחרונות. היום לא מספיק להיות "איש מקצוע טוב"; אתה חייב להיות ייחודיי על-מלא. או שתהיה מיוחד, או שלא תהיה. 

אם אתם רוצים להישאר כותבי תוכן, אתם חייבים להביא זווית שהופכת אתכם למיוחדים. זה צריך להיות משהו נישתי אבל מיוחד, משהו שלא הרבה עושים. לאחר שתמצאו ותחדדו את "המשהו" שלכם, תבנו את תיק העבודות שלכם סביב אותו משהו. אתם צריכים להפוך את תיק העבודות לפיץ' שמוכר את השירות המיוחד שלכם. 

אחרי שמצאתם את הדבר הייחודי שלכם, ויצרתם תיק עבודות הולם, תתחילו להפיץ את תיק העבודות שלכם בקבוצות פייסבוק רלוונטיות. בין אם אלו קהילות של עורכי דין, רואי חשבון או קוראים בקפה, תפרסמו שם הודעה ותגרמו להם להתעניין בשירות שלכם. 

פניות יזומות לסוכנויות דיגיטל או ללקוחות אפשריים

נניח שיש פלח שוק שאתם מכוונים אליו, סוג מסוים של לקוחות שאתם רוצים להשיג. למשל, נניח שאתם כמוני, מתמחים בכתיבת תוכן לעורכי דין. הפרקטיקה המוצעת היא כזאת: ללכת למאגר אתרים של עורכי דין, עדיף עם תחומי התמחות שאתם יותר מתחברים אליהם, ופשוט לשלוח לעבור משרד-משרד ולשלוח להם פנייה יזומה, שבה אתם מציעים את השירות שלכם. אני למשל עברתי על Dun's 100 (אתר של דירוגים של משרדי עורכי דין), ושלחתי מיילים להמון משרדי עריכת דין מרחבי הארץ. אופציה נוספת בהקשר הזה, היא לשלוח פניה רלוונטית לסוכנויות דיגיטל, אלו שנותנות בדרך כלל שירותים לעורכי דין למיניהם, אבל כמובן לא רק. 

עקרונות מומלצים לפניות יזומות

  1. לא ליצור פניה גנרית, ולשלוח לכל הנמענים את אותה פניה. כן, אני יודע שזה מפרך, אבל זה פשוט חסר טעם. הדרך היחידה שבה יש לפניה כזאת אפילו חצי-סיכוי להצליח, היא להתאים את הפניה לכל לקוח פוטנציאלי.
  2. תתחילו את הפניה עם מחמאה: תמצאו משהו יפה באתר של הלקוח-הפוטנציאלי אליו אתם שולחים, ותקשרו את זה לסיבת הפנייה שלכם.
  3. זהו צורך של הלקוח, וציינו אותו בפנייה: אם למשל אני מוצא עורך דין שאין לו אתר, אז אני מציע לו אתר. אם אני מוצא שיש לו אתר, אבל הוא אתר לא איכותי, אני מציע שדרוג. אם אני רואה שלעורך הדין יש אתר, ועוד אתר טוב, אני בדרך כלל מברר מי סוכנות הדיגיטל שבנתה לו את האתר, ואז אני פונה כבר אליה ישירות.
  4. הסבירו על עצמכם בתמצית, הדגישו את היתרונות שלכם, והפנות לתיק עבודות רלוונטי.

חשוב לי להביא כאן דיסקליימר: זה ממש קשה לעשות את זה, וזה בעיקר מאוד מייארש. כאילו, מה הסיכוי שתצליחו למכור למישהו שירות שהוא לא תכנן לרכוש? לא גבוה. עם זאת, אם עושים את זה מספיק טוב-חכם-ומושקע, זה כנראה יניב לכם תוצאות. נכון אין Guarantee שזה יצליח, אבל איפה יש לעזאזל? 

עצות לכותבי תוכן
כאן הוספתי קלינקס כדי שייראה כאילו עשיתי ביד. לא יודע, אותי זה מצחיק.

תיק עבודות נכון

כמה הערות על תיק עבודות שעוזר להשיג לקוחות:

  1. בעיני, תיק עבודות נכון הוא אתר אינטרנט. זה לא עולה הרבה, זה נראה טוב, ואפשר לשלוח אותו בקלות. האתר שלי נראה טוב (לדעתי לפחות), ואפילו נסרק בעמוד הראשון בגוגל תחת הביטויים "כותב תוכן","כתיבת תוכן" ועוד. הבעיה עם אתר, שצריך לדעת לבנות אחד כזה. אני ספציפית יודע, אבל אם אתם לא יודעים, ואתם צריכים צריכים לשלם על זה, זה קצת מבאס. עם זאת, אני חושב שזה לגמרי שווה את ההשקעה שלכם. מה שכן, אני חושב שאם החלטתם להקים אתר, עדיף שתבחרו בפלטפורמת וורדפרס ולא בוויקס
  2. תיק העבודות שלכם צריך לשקף בצורה ממש ברורה את היכולות והיתרונות שלכם. אני אומר את זה, כאשר נכון להיום, האתר שלי לא עושה את זה ממש: אני יותר מדי חשבתי על SEO, ופחות על המיקוד שסוגר לקוחות (אולם בימים אלו, אני עובד על לשנות את זה). תחשבו על אדם זר לחלוטין, שאין לו כוח להפעיל את השכל שלו, ורוצה שהכל יהיה סופר-ברור וכמובן אטרקטיבי ומזמין.
  3. אם יש לכם לקוחות High-end, כמו למשל מותגים מוכרים שכתבתם עבורם, מאוד כדאי להשוויץ בהם.

לא לפחד משיווק עצמי

אחד הדברים שהניעו אותי לתחום של כתיבת תוכן, היא האפשרות המופלאה של לעבוד מהבית. כך אני יכול להרבות בשתי פעילויות שאני מאוד אוהב: לא להיפגש עם אנשים, ולאונן. אני אומר את זה כדי להסיר כל ספק שאולי היה לכם: אני די מיזנטרופ. אני מעדיף לשהות לבד עם עצמי, מאשר לפגוש אנשים ולהתאכזב מהם. אולי הדבר שאני הכי שונא בעולם, הוא לדבר על עצמי, שלא לומר "למכור את עצמי". אני מרגיש מתחזה, מזויף. תמיד כשאני רואה פוסטים של אנשים שעפים על עצמם, וביני לבין עצמי אני מתכווץ. 

אבל אני גם מבואס מהצביעות של עצמי, כי אני יודע שבפועל גם לאותם אנשים פשוט אין ברירה. נכון שיש כאלה שזה בא להם בקלות (כי פשוט יש להם מערכת יחסים תקינה עם עצמם), אבל כל זה לא מעניין: אם אתה רוצה לעבוד בשיווק, אתה חייב לעוף על עצמך ועל השיווק שלך. אתה חייב לפרסם דברים, להתנהג כסוג-של משפיען, ולתת לאנשים את התחושה שאתה יודע על מה אתה מדבר. 

כמה דגשים בהקשר של שיווק עצמי:

  1. תתאימו את הפרופילים שלכם ברשת החברתית לתחום העיסוק שלכם. המטרה היא שמי שיכנס לכם לפייסבוק או לאינסטגרם, מייד יבין את "המהות" שלכם.
  2. תפרסמו פוסטים בתדירות גבוהה ככל האפשר. זה לא חייב להיות כל יום, ואפילו לא כל שבוע, אבל הכי-הרבה שאתם יכולים.
  3. תגידו על עצמכם דברים טובים. בסוף, אף אחד לא יעשה את זה עבורכם.

מה לא לעשות

יש דברים בעיני שהם בזבוז של כסף וזמן. הנה כמה מהם:

  1. אל תירשמו לאקספלייס- אומרים שפעם זה היה אתר סבבה, עם המון הצעות עבודה. היום, אין שם כלום, וחבל על הכסף שלכם. אותו דבר גם האתר תעשייה.קום (תיכנסו מדי פעם לתעשייה, ואם תראו משהו ששווה לשלוח, אז תשלמו נקודתית תשלום חד-פעמי על השליחה).
  2. אל תזניחו- התהליך של חיפוש גיגים הוא שוחק, משום שזה המון מאמץ עד שרואים תמורה. לכן, יש נטייה לעשות דברים על אוטומט, ולהפסיק לעדכן את תיק העבודות, לא להשקיע בניסוח הפניות אחרי תקופה מסוימת ועוד. בסוף, עדיף לחפש פחות ימים או פחות שעות, אבל להשקיע את מירב המאמצים בזמן שאתם כן מחפשים.
  3. אל תפחדו להציג מחירים גבוהים- אני מבין אתכם, אתם רק רוצים לסגור עסקה, ואומרים לעצמכם שבעסקה הבאה תתמחרו את עצמכם כמו שצריך. האמת היא, שכמעט בכל מצב, כל מחיר שתתנו, ייראה יקר מדי ללקוח, כי הוא לא מבין את ההשקעה. לכן, תנו מחיר אמיתי, תציגו אותו בביטחון, וקוו לטוב. 
  4. אל תעבדו בלי הסכם כתוב- הסכם גם יכול להיות דין ודברים בווצאפ, אבל חשוב שכל מה שאתם סוגרים יעלה על הכתב, למקרה שתצטרכו לנקוט באמצעים.

תודות

אני מודה לכם שהגעתם עד לכאן, וטרחתם לקרוא. השקעתי במאמר הזה, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים עליו (אבל תשתדלו בעיקר לתת ביקורת בונה, כי אני מאוד רגיש ושברירי).

עומר כהן

מה אני יכול לעשות עבורכם? זו השאלה שממנה ראוי להתחיל בעיני. ובכן, אני יכול לייצר עבור האתר שלכם תכנים שיהיו יפים, מקצועיים ואפילו מעניינים. אני יכול אף להקים את האתר שלכם מאפס, ולשווק לכם ולעסק שלכם תדמית מקצועית ומושכת, שתציג אתכם באור הכי יפה שאפשר. אני אף חוטא בכתיבה פובלציסטית לא מעט, ואני יכול לכתוב עבורכם מאמרי דעה משלהבים, נאומים ואפילו משנה פוליטית סדורה. אתם מוזמנים לעיין באתר שלי ולראות דוגמאות כתיבה רבות, לכל מיני סוגים של כתיבה ויצירה. לפרטים נוספים, לחצו על ״צור קשר״ למעלה בתפריט.